Het Stakenburgfonds is initiatiefnemer van een nieuw duurzaam project: Kunst op de rotondes! Son en Breugel wordt op vier belangrijke invalswegen gesierd door een rotonde. Drie van deze rotondes worden de komende jaren verfraaid met een blijvend kunstwerk. Hiervoor hebben we veel creatieve ontwerpen ontvangen. Uit de inzendingen is een voorselectie gemaakt en geïnteresseerden konden stemmen op hun favoriete ontwerpen. De volgende 4 kunstwerken zijn geselecteerd, 3 ervan worden werkelijkheid:

Rotonde Kometenlaan/Planetenlaan: Descending Liberation
Rotonde Boslaan/’t Zand: De Schemerlamp
Ovatonde: Skyline*
Rotonde Kanaalstraat/Ekkersrijt: Poorten van Hoop

Sponsoring 

Dit project kunnen we uiteraard niet alleen. Inwoners en ondernemers kunnen op verschillende manieren meedenken, meewerken en een bijdrage leveren. We zijn op zoek naar financiële middelen om de ontwerpen te realiseren.

Doelstelling Stakenburgfonds

Om de kwaliteit van de entree te vergroten en iedere passant een warm welkom te heten in Son en Breugel verfraaien we de rotondes met een kunstobject. Met dit project willen we een meerwaarde creëren voor en met inwoners en bezoekers van ons dorp. Dit past bij de doelstellingen van het Stakenburgfonds:

Thema: Bevrijding

Het thema voor de inrichting van de rotondes is: “Bevrijding: in het verleden, het heden en de toekomst”
In de Tweede Wereldoorlog speelde Son en Breugel een cruciale rol rondom de bevrijding. Maar ook anno 2018 zet ons dorp zich in voor vrijheid, veiligheid en saamhorigheid. En dat zullen we in de toekomst blijven doen.

Planning

14 september 2018 = onthulling 1e rotonde (Descending Liberation / Kometenlaan)
14 december 2018 = onthulling 2e rotonde (De Schemerlamp / Boslaan)
17 september 2019 = onthulling 3e rotonde (Poorten van Hoop / Kanaalstraat)

De onthulling van de 3e en meest prominente rotonde valt samen met het bevrijdingsweekend in september. Dan is het 75 jaar geleden dat Son en Breugel bevrijd werd van de 2e wereldoorlog. Dit lijkt nog ver weg, maar er zijn al diverse organisaties bezig met dit bijzondere jubileum. Met de metamorfose van de rotondes wil het Stakenburgfonds ook graag een bijdrage aan leveren aan deze herdenking en viering.

*Helaas zal dit kunstwerk voorlopig niet te bewonderen zijn in het dorp. Het budget van Het Stakenburgfonds is hiervoor niet toereikend en ook hebben we onvoldoende sponsoren bereid gevonden dit te financieren. Omdat kunstwerk #4 door inwoners het meest gekozen was, is besloten de middelen aan te wenden voor dat kunstwerk. Beide kunstwerken realiseren is niet mogelijk. Lees hier het persbericht.

Kunst op de rotondes!

Het Stakenburgfonds is initiatiefnemer van het  duurzame project: Kunst op de rotondes! Son en Breugel wordt op belangrijke invalswegen gesierd door een rotonde. Drie rotondes zijn verfraaid met een blijvend kunstwerk.

Bekijk alle informatie over kunst op de rotondes

Bestel uw eigen mini-kunstwerk!

In het kader van 75 jaar bevrijding produceren we eenmalig mini-kunstwerken voor slechts € 95,-. Een unieke kans om uw eigen kunstwerk te bemachtigen of cadeau te doen.

Van het kunstwerk Descending Liberation worden mini-replica’s gemaakt. Net als het echte kunstwerk worden deze in rvs uitgevoerd.

Van het kunstwerk Poorten van Hoop is een detailstuk te bestellen. Dit object wordt uitgevoerd in cortenstaal.

Van het kunstwerk De Schemerlamp wordt een 2D uitvoering gemaakt. Ook dit mini-kunstwerk wordt in cortenstaal uitgevoerd.

Bestel hier uw exemplaar!

© Copyright - Stakenburgfonds.nl