Schemerlamp – Annelies Schoth en Anne Huddleston Slater

Rotonde “het zand” vanaf westkant

We willen een grote, mooi vormgegeven, schemerlamp om de bestaande lantaarnpaal heen gebouwd, midden op de rotonde. De lamp gaat aan als het donker wordt en er zitten vogeltjes bovenop.

“HET LICHT” zoals de schemerlamp zou kunnen heten staat natuurlijk op de eerste plaats voor: “Zo, we zijn weer thuis, ik ben weer binnen, het licht (de schemerlamp) kan aan”.

Binnen, oftewel thuis verwachten wij de veiligheid die nodig is voor het kunnen ervaren van vrijheid.

Licht lijkt vanzelfsprekend (daarom de lantaarnpaal), maar in duistere tijden is dat niet zo (denk aan verduistering in de oorlog).

Licht maakt vrij.

De openingen in de lampenkap geven niet alleen het noodzakelijke licht door maar verwijzen ook naar een slordig dichtgetimmerde kooi.

De vogels zitten er bovenop zodat zij vrij zijn om in en uit te kunnen vliegen.

Wij voelen ons gesteund door het lied van Guus Meeuwis: “Dan denk ik aan Brabant, want daar brandt nog licht……”.

Annelies Schoth & Anne Hudleston Slater

Son

Kunst op de rotondes!

Het Stakenburgfonds is initiatiefnemer van het  duurzame project: Kunst op de rotondes! Son en Breugel wordt op belangrijke invalswegen gesierd door een rotonde. Drie rotondes zijn verfraaid met een blijvend kunstwerk.

Bekijk alle informatie over kunst op de rotondes

Bestel uw eigen mini-kunstwerk!

In het kader van 75 jaar bevrijding produceren we eenmalig mini-kunstwerken voor slechts € 95,-. Een unieke kans om uw eigen kunstwerk te bemachtigen of cadeau te doen.

Van het kunstwerk Descending Liberation worden mini-replica’s gemaakt. Net als het echte kunstwerk worden deze in rvs uitgevoerd.

Van het kunstwerk Poorten van Hoop is een detailstuk te bestellen. Dit object wordt uitgevoerd in cortenstaal.

Van het kunstwerk De Schemerlamp wordt een 2D uitvoering gemaakt. Ook dit mini-kunstwerk wordt in cortenstaal uitgevoerd.

Bestel hier uw exemplaar!

© Copyright - Stakenburgfonds.nl