Fotocollectie van Oorschot

Jaar: 2014/2015
Categorie: Maatschappij
website

In november 2012 overleed Ben van Oorschot. Hij was een fervent verzamelaar van foto’s van alles wat met de geschiedenis van Son en Breugel te maken had. In 2011 ontving hij voor zijn werk de vrijwilligerspenning; zijn hele collectie bevat ruim 20.000 foto’s. Om deze unieke verzameling niet verloren te laten gaan heeft Lenie van Oorschot, weduwe van Ben, de collectie aangeboden aan de gemeenschap. Dankzij een eenmalige donatie van de gemeente, het Stakenburgfonds en de Rabobank gaat de Heemkundekring de collectie beheren en openbaar maken.

Kunst op de rotondes!

Het Stakenburgfonds is initiatiefnemer van het  duurzame project: Kunst op de rotondes! Son en Breugel wordt op belangrijke invalswegen gesierd door een rotonde. Drie rotondes zijn verfraaid met een blijvend kunstwerk.

Bekijk alle informatie over kunst op de rotondes

Bestel uw eigen mini-kunstwerk!

In het kader van 75 jaar bevrijding produceren we eenmalig mini-kunstwerken voor slechts € 95,-. Een unieke kans om uw eigen kunstwerk te bemachtigen of cadeau te doen.

Van het kunstwerk Descending Liberation worden mini-replica’s gemaakt. Net als het echte kunstwerk worden deze in rvs uitgevoerd.

Van het kunstwerk Poorten van Hoop is een detailstuk te bestellen. Dit object wordt uitgevoerd in cortenstaal.

Van het kunstwerk De Schemerlamp wordt een 2D uitvoering gemaakt. Ook dit mini-kunstwerk wordt in cortenstaal uitgevoerd.

Bestel hier uw exemplaar!

© Copyright - Stakenburgfonds.nl