Het 1e kunstwerk dat gerealiseerd is door het Stakenburgfonds en haar sponsors is Descending Liberation, ontworpen door Senna van Lieshout.

Het is onthuld op 14-9-2018 en te bewonderen op de rotonde Planetenlaan/Kometenlaan in Son en Breugel.

Omschrijving:

Vrijheid geef je door, en is niet vanzelfsprekend. Met dit kunstwerk wil ik de overdracht van vrijheid van het verleden, heden en de toekomst uitbeelden.

Het beeld dat honderden soldaten als engelen uit de lucht kwamen vallen moet onwerkelijk zijn geweest.

Dit zwevende fenomeen komt terug in mijn ontwerp.

De paratroopers zijn kenmerkend voor de bevrijding van Son & Breugel. Ik vond het belangrijk dat die herkenbaarheid in het ontwerp verwerkt werd.

Senna van Lieshout

Kunst op de rotondes!

Het Stakenburgfonds is initiatiefnemer van het  duurzame project: Kunst op de rotondes! Son en Breugel wordt op belangrijke invalswegen gesierd door een rotonde. Drie rotondes zijn verfraaid met een blijvend kunstwerk.

Bekijk alle informatie over kunst op de rotondes

Bestel uw eigen mini-kunstwerk!

In het kader van 75 jaar bevrijding produceren we eenmalig mini-kunstwerken voor slechts € 95,-. Een unieke kans om uw eigen kunstwerk te bemachtigen of cadeau te doen.

Van het kunstwerk Descending Liberation worden mini-replica’s gemaakt. Net als het echte kunstwerk worden deze in rvs uitgevoerd.

Van het kunstwerk Poorten van Hoop is een detailstuk te bestellen. Dit object wordt uitgevoerd in cortenstaal.

Van het kunstwerk De Schemerlamp wordt een 2D uitvoering gemaakt. Ook dit mini-kunstwerk wordt in cortenstaal uitgevoerd.

Bestel hier uw exemplaar!

© Copyright - Stakenburgfonds.nl